sâmbătă, 12 septembrie 2009

Munchen - Romantische Strasse - Praga

Va asteptati la o continoare de genul "Roiul"? Ei bine, n-a fost deloc asa...doar ca in casuta de vis a lui Emy am convietuit cu cateva zeci de albine pentru 4 zile...victime...3 :)Semafor la intrarea in Adelshofen. Si nu, nu! nu e pentru masini...ci pentru avioane...:))
Avand in vedere ca am ajuns cand se crapa de ziua, bineinteles ca nu ne-am urnit inainte de 5 spre marele oras.

Ne-am plimbarit noi juma de centru si am ramas doar 3 :)) Irina nu ne-a mai suportat si s-a intors cu un prieten de-al nostru in Romania. N-a fost chiar asa, cred ca de vina au fost albinele...:)) Asa ca noi am ramas sa bem de necaz si de durere pana pe la 2, am mancat la Mac si cand credeam ca totul merge perfect... descindere in forta asupra loganului. Vreo 8 politisti sub acoperire cautau, am dedus noi, ceva criminali/dealeri de droguri romanani si no... Dar am scapat numai cu sperietura si cu puternica senzatie ca e foarte evident ca masina noatra de Romania nu prea ne confera incredere :))
In urmatoarea zi am hotarat sa facem o plimbare in the country side. Asa ca ne-am pus pe Romantische Strasse care, printre coline parca desprinse din poveste si casute cochete cu muscate in glastre din abundenta, ne-a dus la castelele Neuschwanstein si Hohenschaugau.Bineinteles ca pana am urcat noi dealul s-a inchis castelul, care oricum am auzit ca e mai frumos de pe dinafara, asa ca ne-am dus spre Mariensbrucke macar sa il vedem frumos de afara...si ghici ce? toata partea care se putea vedea de pe pod era in renovare :D Sincera sa fiu, oricum castelele erau frumoase pentru ca erau situate pe coline inalte la poalele Alpilor intr-un peisaj cu adevarat idilic, fiind inconjurate de lacuri si creste ascutite, asa ca cu siguranta ca interiorul nu ne-ar fi impresionat mai mult decat daca am fi vazut castelele de deasupra lor, de pe una din muchiile ascutite ce le inconjoara. Asa ca, tot la munte ii mai frumos...:)

Si daca tot n-am vazut mare lucru macar sa mai vedem ceva... asa ca ne-am pornit spre Garmisch Partenkirchen. Drumul pana acolo serpuieste prin vaile adanci ale alpilor si piscurile din jur sunt presarate cu vechi cetati medievale sau ruinele lor. Si uite asa mi s-a aprins un dor de munte de am zis ca nu-i bun road tripul fara baram o saptamana prin munti, asa ca promit ca de la anu' sa nu mai fac astfel de greseli. Cand am ajuns in Garmisch era deja noapte bine, asa ca ne-am plimbat un pic si ne-am bagat in birt sa savuram un Franziskaner. Birtul, si oamenii de acolo, m-au dus cu gandul la vremurile in care s-a nascut alpinismul si am visat asa cu ochii deschisi pana cand a venit un nene in knickerbocker si cu pene in palarie si ne-a salutat de parca ne-ar fi stiut de cand eram mici :)Foarte frumos birtul, m-as mai duce acolo. Si ca sa nu uitam ca suntem la munte, incepe o ploaie napraznica cu tunete si fulgere care ne trimite urgent spre casa. Am dormit neintoarsa pana cand o albina mi-a facut dintr-un picior doua. A doua zi dimineata am strans de prin casa si am rezolvat problema cu albinele si pe la amiaza eram in drum spre Praga.
Drumul a fost foarte frumos. Si schimbarea de la gazonul ce inlocuieste campurile si dealurile in Germania la peisajul natural si pitoresc al colinelor din Cehia ne-a mers la suflet. Am ajuns la gazda noastra de pe couchsurfing pe la 5 si ea ne astepta cu masa pusa :) Seara am mers la un chef de ramas bun al unui prieten de-al ei si ne-am simtit ca acasa si ne-am distrat pe cinste. Majoritatea din prietenii ei fusesera macar o data in muntii din Romania, si una dintre tipe urma sa plece in urmatoarele zile in Retezat....:)
A doua zi ne-am plimbarit pe la castel si prin centrul istoric al frumosului oras si din punct de vedere arhitectural am fost foarte placut impresionata, dar valul (tzunami chiar) de turisti nu ne-a prea lasat sa ne bucuram de nimic. Cu toate acestea Praga chiar e o bijuterei de oras si cred ca fara turisti e chiar un oras de vis.Dar asa, trebuia sa mergi cu valul ca sa traversezi podul ca altfel erai calcat in picioare si nici pe stradutele inguste si patinate de vreme nu era mai bine. Asa ca ne-am retras intr-o zona mai putin populata turistic sa gustam o Becherovka :)
Ultima zi petrecuta in Praga ne-a dus la muzeul Kafka care mie mi-a placut foarte mult si ne-a dat o amenda de parcare necorspunzatoare de 40 euro. Oh well!
To be continued... Dresden - Copenhaga!

Niciun comentariu: