marți, 8 septembrie 2009

Din ciclul de la Salva la Viseu....de la Cluj la Salzburg

Si iacata ca am ajuns deja sa povestesc minunata intamplare si acum 2 luni credeam ca nu o sa se intample niciodata. In mai am aflat ca am luat o bursa in Mikkeli Finlanda si ma gandeam ca ar fi o ocazie buna, pe drum incolo, sa facem turul Europei pe care ni-i l-am promis inca din 2007 cand am facut turul Romaniei. Asadar in aproape aceiasi formula ca acum 2 ani, adica adina, tase, eu si loganul, si la inceput si Irina, ne pornim in data de 10 august dinspre Cluj inspre Europa.



M-am tot gandit la cum ar trebui sa povestesc asta avenatura, adica cu sau fara documentarea locurilor si monumentelor pe care le-am vazut, si am ajuns la concluzia ca pe wikipedia gasesti totul despre ele asa ca o sa va povestesc istoria care au lasat-o asupra mea aceste locuri.

Trecem granita pe la 4 dupa-masa, a fost prima si ultima data cand am oprit la vreo granita, in rest treceam cu viteza loganului prin dreptul indicatorului de alta tara.
Dupa inca cativa kilometri pe autostrada ajungem in Budapesta si facem o plimbare scurta pe malul Dunarii pentru ca in aceiasi zi trebuia sa ajungem in Viena, la gazda noastra, prietenul unei prietene (cam asa am tinut-o toate 2 saptamani jumate, eu, si toata luna tase si adina).







Dupa ce am pozat corespunzator Dunarea, Parlamentul, podul si toate cele, ne-am inghesuit la drum spre Viena si am cazut morti cum am ajuns la destinatie. Dimineata am baut cafeaua cu gust de Viena si ne-am promenat pe Ring, Michaeler Platz, Schmeterling Haus si Hundertwasser Haus si am dat 2, 50 euro pe un drum cu tramvaiul...













Pe la 4 ne-am inghesuit din nou in logan si am pornit spre Salzburg, eu inca sperand sa vad Alpii, speranta ce s-a spulberat cand am vazut indicatorl de iesire de pe autostrada spre Linz si am zis sa vedem cum sunt podurile peste dunare si in Linz :))
Capitala cultarala europeana 2009, Linz ne-a asteptat cu tot felul de chestii bizare, cum ar fi o banca in care puteai auzi si simtii vibratiile celui mai mare tunel din lume prin care trec anul nu stiu cate milioane de masini si o numaratoare electronica a populatiei Terrei si va spun ca daca continuam asa....curand nu o sa mai incapem...:))







Si iata-ne pe la miezul noptii si in fata portii la nenea Mozart in Salzburg.






Stradutele dragute si aranjate si linistea din oras ne-au tintuit locului pana mai sa se crape de ziua...tot incercand sa gasim o intrare secreta in cetate in miez de noapte.




Asa ca am ajuns in Adelshofen pe cand se imbrda ziua cu noaptea, noroc ca gazda, un prieten din Sibiu, era la el acasa in Sibiu.

To be continued...the bee nightmare sau Munchen :)

Niciun comentariu: